Adres
Hamersveldseweg 82

3833 GS, Leusden

Koopprijs
€ 1.195.000,- v.o.n.

NIEUW HAMERSVELD. Houten barnwoningen in Scandinavische stijl

Minimalistisch en sereen, met een natuurlijke inslag. Op de Hamersveldseweg in Leusden worden twee bijzondere woningen ontwikkeld, geïnspireerd op de architectuur van een oude tabaksschuur. Het ontwerp van de barnvilla’s wordt gedragen door een bijzondere houten constructie met een open structuur. De uitstraling is hiermee speels maar strak, met een Scandinavisch karakter.

De villa’s zijn gelegen aan de Hamersveldseweg in Leusden, dat met bijna 30.000 inwoners een aangename combinatie tussen dorp en stad vormt. Met de Utrechtse Heuvelrug en Leusderheide in de nabije omgeving en ook het bruisende stadscentrum van Amersfoort in buurt, heeft Nieuw Hamersveld een schitterende ligging.
Architectenbureau Space & Matter is verantwoordelijk voor het design van de woningen. Met haar unieke ontwerpen legt Space & Matter de nadruk op het bevorderen van gemeenschappen en het ontwikkelen van ruimtes die een positieve impact hebben op onze planeet. Deze filosofie vind je in Nieuws Hamersveld op verschillende manieren terug. Zo wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en reserveert Space & Matter in haar ontwerp ruimte voor meerdere generaties.

Begane grond
In de verschillende woonscenario’s zijn de mogelijke opties uitgewerkt die betrekking hebben op de
technische ruimte, en de invulling van de ruimte aan de voorzijde van de woning. Dit scenario is het basisontwerp en het eerste uitgangspunt. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich in de langgerekte ruimte; de keuken, het eetgedeelte, en de ruime woonkamer met vide tot in de nok van de woning.

Eerste verdieping
De ruim opgezette verdiepingslaag biedt ruimte aan een riante master bedroom, met luxe en suite badkamer, en ruimte voor een walk-in closet. Daarnaast, twee volwaardige slaapkamers waarvan één met raam uitkijkend op de achterzijde gelegen vide, en een gedeelde badkamer.

Aan de woning gekoppelde serre
Het is mogelijk een uitbouw of serre – met een maximale hoogte en diepte van 4 meter – aan de achterzijde van de woning toe te voegen. Deze uitbreiding is vergunningsvrij te realiseren, het ontwerp dient afgestemd te worden met de architect. De afwerking van de vloeren, wanden, plafonds, deurgrepen en schakelmateriaal zijn gebaseerd op een natuurlijk moderne afwerking. Deze selectie vormt een prachtige basis voor een hedendaagse ontwerp.

Mantelzorgwoning in de achtertuin
Het is mogelijk om in de achtertuin een éénlaags bijgebouw te realiseren met een maximale oppervlakte van 100m2. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mantelzorgwoning, berging of atelier.

Natuurlijk modern
De houten constructie die de basis vormt van de woningen is aan de binnenkant goed zichtbaar. Deze constructie, in combinatie met de houten afwerking zorgt voor een natuurlijke sfeer die rust en zuiverheid uitstraalt. In overleg met de aannemer worden verschillende afwerkingsopties aangeboden om deze natuurlijk moderne uitstraling te bevorderen.

Om jou volledig te ontzorgen bieden wij je de mogelijkheid om in gesprek te gaan met onze deskundige partner voor jouw badkamers en keuken. Van Beek is een ervaren familiebedrijf met een schat aan ervaring op het gebied van design en installatie. Het team van specialisten neemt je in een informele sessie mee in het gehele proces en houdt hierbij rekening met jouw smaak, gezinssamenstelling en persoonlijke wensen. Met behulp van een 3D animatie-tool wordt er vorm gegeven aan het ontwerp en de door jouw gekozen materialen. Je loopt samen met de specialisten door dit ontwerp heen, totdat deze compleet naar jouw wens is ingericht. Doordat je met deze tool door de ruimtes heen kunt navigeren komt jouw woning echt tot leven! Zo wordt iedere badkamer een ruimte waarin je volledig kunt ontspannen. En wordt jouw keuken dè plek waar je met plezier en gemak kunt werken aan de mooiste gerechten.

Voor verkoop en inschrijvingen werken wij samen met Habitoo : https://www.habitoo.nl/nieuw-hamersveld/

Overdracht
Status
Status
Ingetrokken
Koopsom
Koopprijs
€ 1.195.000,- v.o.n.
Bouwkenmerken
Soort object
Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
Bouwjaar
2021
Bouwvorm
Bouwvorm
Nieuwbouw
In aanbouw
In aanbouw
Ja
Energieklasse
Energieklasse
A
Indeling
Aantal Kamers
Aantal kamers
4
Woonoppervlakte
Woonoppervlakte
217 m2
Interesse in een bezichtiging?