Adres
Krommestraat 49

3811 CB, Amersfoort

€ 2.500,- excl btw per maand

OMSCHRIJVING
Midden in de historische binnenstad van Amersfoort, aan de Krommestraat 49, is dit moderne en strak ingerichte restaurant te huur.

De Krommestraat is een zijstraat van de Langestraat, de hoofdstraat van Amersfoort, en is “het leukste straatje van Amersfoort”. Dat komt door de grote verscheidenheid aan gezellige, kleine winkels, diverse horecagelegenheden en bijzondere gebruikers zoals de Waterlijn, van waaruit jaarlijks 50.000 belangstellenden een rondvaart over de Amersfoortse grachten maken.

De aanwezigheid van de vele winkels en restaurants in de Krommestraat, maar ook op het nabijgelegen plein De Hof, waar wekelijks op zaterdag de weekmarkt wordt gehouden, zorgt voor een goede doorloop in de straat. De winkels in de Krommestraat hebben allemaal een eigen karakter. Meestal geen ketens, maar veelal zelfstandig werkende ondernemers.

HET RESTAURANT
Het restaurant is een horecabedrijf zoals je het graag wilt hebben: via de entree met 2 luxe toiletten, kom je in het restaurant gedeelte met een gezellige lange eetbar en zitplaatsen die verdeeld zijn over 2 niveaus. Aan de voorzijde van het restaurant zit een mooie glaspui voorzien van dubbel glas en openslaande deuren. Vanaf de eetbar heb je zicht op de volledig ingerichte horeca-keuken.

INVENTARIS
In 2020 is het volledige restaurant, de keuken en spoelkeuken verbouwd, gemoderniseerd en verduurzaamd. Bijna alle aanwezige inventaris behoort tot de over te dragen inventaris. Van de inventaris zal bij verkoop van deze inventaris een uitgebreide staat worden opgemaakt.

OPPERVLAKTE EN ZITPLAATSEN
Het restaurant met keuken en spoelkeuken heeft een totale oppervlakte van ca. 100m2
De oppervlakte van het restaurantgedeelte is ca. 70m2
Totaal aantal zitplaatsen: 40

FINANCIËLE GEGEVENS
* De huurprijs bedraagt € 30.000,= per jaar exclusief energielasten, internet en water.
* De inventaris wordt ter overname aangeboden voor een bedrag van € 175.000,– excl. BTW.
* Uitgangspunt is een BTW onbelaste huurprijs.
* Verhuurder geeft de voorkeur aan een huurovereenkomst van 5+5 jaar.
* Zekerheidsstelling: een bankgarantie van tenminste drie maanden huur en servicekosten.
* Indexering: de huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI), reeks voor alle huishoudens (2015 = 100), zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

BETALING
Per maand vooruit te voldoen.

BEREIKBAARHEID
De Krommestraat ligt midden in het historische centrum en is voor bezoekers alleen te voet te bereiken. Op loopafstand bevinden zich meerdere grote parkeergarages. Een bushalte is op loopafstand evenals het centrale treinstation van Amersfoort (ca. 15 wandelminuten).

LEVERING EN DIENSTEN
De huurder zal voor eigen rekening en risico contracten met de nutsbedrijven afsluiten voor de levering en het verbruik van energie, internet en water.

OPZEGTERMIJN
12 maanden voor expiratiedatum.

HUUROVEREENKOMST
Op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

AANVAARDING
In overleg.

Alle gegevens zijn door ons met zorg samengesteld. Ten aanzien van de juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Overdracht
Status
Status
Beschikbaar
Huurprijs € 2.500,- excl btw per maand
Bouwkenmerken
Soort object
Bouwjaar 1910
Bouwvorm
Bouwvorm
Bestaande bouw
Indeling
Woonoppervlakte
Parkeergelegenheid
Parkeerpl. niet overdekt
Parkeerpl. overdekt
Interesse in een bezichtiging?